Ga naar de nieuwtjes pagina Informatie over o.a. de verhuur Like us op de facebookpagina Onze oudleidingsvereniging Heffen-af stelt zich voor Ga naar ons grote fotoboek Onze leidingsploeg Wat staat er de komende maand op de agenda Bekijk van alle afdelingen hun programma

Aspi's

Aspirant (16-18): dat ben je 'zeven op zeven', niet zomaar eventjes één zondagnamiddag per week. Aspirant: dat ben je fulltime, samen met een troep enthousiastelingen van jouw leeftijd. Een goeie sfeer in een hechte groep, daar wordt keihard aan gewerkt. Een echt oranje-gevoel, en dan is er van alles mogelijk. Van hevige (kracht)spelen, stevige discussies, knotsgekke competitiespelen, kinderachtige poppenkastopvoeringen tot groots opgezette projecten. Er wordt geen moeite gespaard. Aspi's en hun leiding zien het groots. Van een aspiploeg wordt wel wat verwacht. Engagement is bij hen belangrijk. De zondagen zijn niet langer 'vrijblijvend'; aspi zijn betekent dat je elke week paraat staat. Het engagement gaat over de grenzen van de eigen afdeling. De aspiploeg heeft een speciale plaats in de chirogroep: ze mogen al eens iets meer dan een andere afdeling. Hier hangt ook een grotere verantwoordelijkheid aan vast. Zo krijgen de aspiranten al eens een taak tijdens het zondagnamiddag-gebeuren: zorgen voor een groepsopening of een namiddag samen met de afdelingsleiding een programma in elkaar boksen voor de kleinsten. Ook op bivak hebben ze een speciale plaats en kunnen ze betrokken worden bij de bivakvoorbereidingen, de groepsdag, het voor- of nakamp ... De jongere afdelingen durven al eens opkijken naar de 'grote' aspi's. Maar bovenal zijn ze natuurlijk nog aspirant, en daar moeten ze volop van kunnen genieten. Wil je ze aan het werk zien, trek dan maar eens naar een aspifuif! Of misschien loop je een zingende aspigroep tegen het lijf op één of ander groot evenement. Je herkent ze aan hun chirokledij met oranje tint. Begroet ze vriendelijk!

Onze aspiranten zijn welkom van 14u tot en met 19u en eten natuurlijk frieten op de chiro. Lidgeld bedraagt €1,00/week.programma Aspi

Dag aspiranten en aspi-ouders,

Hier het briefje van jullie aspileiding. Eerst en vooral: wekelijks lidgeld. In de inschrijvingsenveloppe konden jullie lezen dat het wekelijks lidgeld voor de leden verlaagt naar 1 euro. Aspiranten drinken graag wat extra bij de frietjes, we stellen daarom voor dat elke aspirant 10 euro meeneemt. Hiermee voorzien we dan drankjes aan dezelfde tarieven als de jongere groepen, maar zonder het wekelijkse gezeul met kleingeld. Als onze drankkas leeggeraakt na een paar maand, zullen we via de programmabrief opnieuw voor 10 euro drankgeld vragen.

Uiteraard blijven de chiro-uren en regeling voor de frietjes steeds hetzelfde. Van 14u tot 19u krijgen de aspiranten programma en is er de mogelijkheid om ’s avonds samen frietjes te eten.

Het programma zal steeds op de website verschijnen, last-minute mededelingen geven we allicht door via Facebook aan onze allerliefste aspiranten. Hieronder alvast het programma voor komende weken.

22/12/2019

Vandaag is het kerstspel met de hele chiro. We verwachten jullie vandaag om 9u30 op de chiro zodat we nog voldoende tijd hebben om alles voor te bereiden. We vragen jullie ook 4 euro mee te brengen zodat jullie 's middags kunnen genieten van heerlijke koffiekoeken.

29/12/2019

Omdat het toch wat koud is buiten, blijven we vandaag gezellig binnen om films te kijken.

05/01/2020

Vandaag is het geen chiro omdat het examens zijn voor de leiding.

12/01/2020

Aangezien de leiding nog steeds examens heeft, is het deze week aan jullie om onze taak over te nemen en zelf eens leiding te zijn.

19/01/2020

Nog steeds examens voor de leiding, dus jullie krijgen opnieuw de kans om leiding te worden van een andere groep.

 

Leiding aspis

aspis

website: chiroheffen.be | e-mail: leiding at chiroheffen.beAspi's Keti's Tito's Rakwi's Speelclub Petoeters