Ga naar de nieuwtjes pagina Informatie over o.a. de verhuur Like us op de facebookpagina Onze oudleidingsvereniging Heffen-af stelt zich voor Ga naar ons grote fotoboek Onze leidingsploeg Wat staat er de komende maand op de agenda Bekijk van alle afdelingen hun programma

Aspi's

Aspirant (16-18): dat ben je 'zeven op zeven', niet zomaar eventjes één zondagnamiddag per week. Aspirant: dat ben je fulltime, samen met een troep enthousiastelingen van jouw leeftijd. Een goeie sfeer in een hechte groep, daar wordt keihard aan gewerkt. Een echt oranje-gevoel, en dan is er van alles mogelijk. Van hevige (kracht)spelen, stevige discussies, knotsgekke competitiespelen, kinderachtige poppenkastopvoeringen tot groots opgezette projecten. Er wordt geen moeite gespaard. Aspi's en hun leiding zien het groots. Van een aspiploeg wordt wel wat verwacht. Engagement is bij hen belangrijk. De zondagen zijn niet langer 'vrijblijvend'; aspi zijn betekent dat je elke week paraat staat. Het engagement gaat over de grenzen van de eigen afdeling. De aspiploeg heeft een speciale plaats in de chirogroep: ze mogen al eens iets meer dan een andere afdeling. Hier hangt ook een grotere verantwoordelijkheid aan vast. Zo krijgen de aspiranten al eens een taak tijdens het zondagnamiddag-gebeuren: zorgen voor een groepsopening of een namiddag samen met de afdelingsleiding een programma in elkaar boksen voor de kleinsten. Ook op bivak hebben ze een speciale plaats en kunnen ze betrokken worden bij de bivakvoorbereidingen, de groepsdag, het voor- of nakamp ... De jongere afdelingen durven al eens opkijken naar de 'grote' aspi's. Maar bovenal zijn ze natuurlijk nog aspirant, en daar moeten ze volop van kunnen genieten. Wil je ze aan het werk zien, trek dan maar eens naar een aspifuif! Of misschien loop je een zingende aspigroep tegen het lijf op één of ander groot evenement. Je herkent ze aan hun chirokledij met oranje tint. Begroet ze vriendelijk!

Onze aspiranten zijn welkom van 14u tot en met 19u en eten natuurlijk frieten op de chiro. Lidgeld bedraagt €1,00/week.programma Aspi

Dag aspiranten en aspi-ouders,

Hier het briefje van jullie aspileiding. Eerst en vooral: wekelijks lidgeld. In de inschrijvingsenveloppe konden jullie lezen dat het wekelijks lidgeld voor de leden verlaagt naar 1 euro. Aspiranten drinken graag wat extra bij de frietjes, we stellen daarom voor dat elke aspirant 10 euro meeneemt. Hiermee voorzien we dan drankjes aan dezelfde tarieven als de jongere groepen, maar zonder het wekelijkse gezeul met kleingeld. Als onze drankkas leeggeraakt na een paar maand, zullen we via de programmabrief opnieuw voor 10 euro drankgeld vragen.

Uiteraard blijven de chiro-uren en regeling voor de frietjes steeds hetzelfde. Van 14u tot 19u krijgen de aspiranten programma en is er de mogelijkheid om ’s avonds samen frietjes te eten.

Het programma zal steeds op de website verschijnen, last-minute mededelingen geven we allicht door via Facebook aan onze allerliefste aspiranten. Hieronder alvast het programma voor komende weken:

Zondag 12 mei

Gemengde spelen! Alle klassiekers die jullie al kennen, maar dan met elkaar gemengd! Chaos en dolle pret verzekerd!

Zondag 19 mei

2 wielen, een stuur, een lekker vettige ketting en hopelijk om 19u nog al jullie tandjes: vandaag doen we fietsspelen. Om duidelijk te zijn, neem dus jullie fiets maar mee!

Zondag 26 mei

We gaan ons amuseren op z’n Frans. Naast flauwe belgenmopjes, de wereldkampioenen voetbal en een knappe First Lady, hebben onze buren nog meer geweldigs te bieden: baguette, croissant, camembert en petanque. En dat is exact wat we vandaag gaan doen in het Kiekeboeke. Met een zonnebrilletje onder een parasol, een fris appelsapje uit de koelbox en af en toe eens bewijzen hoe goed je met een balletje kan gooien. Eigenaars van een goei petanque-setje, mogen dit meenemen.

Au revoir!

Zondag 2 juni

Geen Chiro want jullie leiding is aan het blokken... Veel succes met jullie examens!

Zondag 9 juni

Geen Chiro wegens examens.

Zondag 16 juni

Bij ons staan de tranen nader dan het lachen, nog steeds examens en nog steeds geen Chiro. Nog een weekje geduld!

Zondag 23 juni

Vandaag zijn we er weer, met meer weer. Een dagje dolle pret om de schade van de afgelopen drie zondagen in te halen!

Donderdag 27 juni

Inschrijfavond voor het bivak tussen 19u30 en 21u30 op de Chiro. 

Zondag 30 juni

Een gewone chirozondag, maar wat we net doen is ook voor ons nog een raadsel :).

Zondag 7 juli

's Morgens vroeg vertrekken we naar het verre westen van ons belgenlandje. De jaarlijks uitstap met de Chiro gaat dit jaar richting Bellewaerde. Meer info zal nog volgen!

High-five,

jullie leiding

 

Leiding aspis

aspis

website: chiroheffen.be | e-mail: leiding at chiroheffen.beAspi's Keti's Tito's Rakwi's Speelclub Petoeters