Ga naar de nieuwtjes pagina Informatie over o.a. de verhuur Like us op de facebookpagina Onze oudleidingsvereniging Heffen-af stelt zich voor Ga naar ons grote fotoboek Onze leidingsploeg Wat staat er de komende maand op de agenda Bekijk van alle afdelingen hun programma

Aspi's

Aspirant (16-18): dat ben je 'zeven op zeven', niet zomaar eventjes één zondagnamiddag per week. Aspirant: dat ben je fulltime, samen met een troep enthousiastelingen van jouw leeftijd. Een goeie sfeer in een hechte groep, daar wordt keihard aan gewerkt. Een echt oranje-gevoel, en dan is er van alles mogelijk. Van hevige (kracht)spelen, stevige discussies, knotsgekke competitiespelen, kinderachtige poppenkastopvoeringen tot groots opgezette projecten. Er wordt geen moeite gespaard. Aspi's en hun leiding zien het groots. Van een aspiploeg wordt wel wat verwacht. Engagement is bij hen belangrijk. De zondagen zijn niet langer 'vrijblijvend'; aspi zijn betekent dat je elke week paraat staat. Het engagement gaat over de grenzen van de eigen afdeling. De aspiploeg heeft een speciale plaats in de chirogroep: ze mogen al eens iets meer dan een andere afdeling. Hier hangt ook een grotere verantwoordelijkheid aan vast. Zo krijgen de aspiranten al eens een taak tijdens het zondagnamiddag-gebeuren: zorgen voor een groepsopening of een namiddag samen met de afdelingsleiding een programma in elkaar boksen voor de kleinsten. Ook op bivak hebben ze een speciale plaats en kunnen ze betrokken worden bij de bivakvoorbereidingen, de groepsdag, het voor- of nakamp ... De jongere afdelingen durven al eens opkijken naar de 'grote' aspi's. Maar bovenal zijn ze natuurlijk nog aspirant, en daar moeten ze volop van kunnen genieten. Wil je ze aan het werk zien, trek dan maar eens naar een aspifuif! Of misschien loop je een zingende aspigroep tegen het lijf op één of ander groot evenement. Je herkent ze aan hun chirokledij met oranje tint. Begroet ze vriendelijk!

Onze aspiranten zijn welkom van 14u tot en met 19u en eten natuurlijk frieten op de chiro. Lidgeld bedraagt €1,00/week.programma Aspi

Dag aspiranten en aspi-ouders,

Hier het briefje van jullie aspileiding. Eerst en vooral: wekelijks lidgeld. In de inschrijvingsenveloppe konden jullie lezen dat het wekelijks lidgeld voor de leden verlaagt naar 1 euro. Aspiranten drinken graag wat extra bij de frietjes, we stellen daarom voor dat elke aspirant 10 euro meeneemt. Hiermee voorzien we dan drankjes aan dezelfde tarieven als de jongere groepen, maar zonder het wekelijkse gezeul met kleingeld. Als onze drankkas leeggeraakt na een paar maand, zullen we via de programmabrief opnieuw voor 10 euro drankgeld vragen.

Uiteraard blijven de chiro-uren en regeling voor de frietjes steeds hetzelfde. Van 14u tot 19u krijgen de aspiranten programma en is er de mogelijkheid om ’s avonds samen frietjes te eten.

Het programma zal steeds op de website verschijnen, last-minute mededelingen geven we allicht door via Facebook aan onze allerliefste aspiranten. Hieronder alvast het programma voor komende weken:

4/11

Het grote Allerzielenspel. Verdien je ziel terug, want voor sommigen is dat wel eens nodig. ;)

11/11

Hungergames in Mechelen! Neem dus zeker je fiets en warme kledij mee.

18/11

Vandaag is het helaas geen Chiro. De leiding is op leidingsweekend.

25/11 

Verrassing met een educatief randje

2/12

We krijgen bezoek van de goed heilig man. De brave kindjes die nog wat willen studeren mogen ook aansluiten vanaf 16u, de rest is eerder al welkom voor plezier vanaf 14u.

9/12

Om helemaal in de sfeer te blijven: bureaulympische spelen vanaf 16u!

16/12

Vanaf 16u zullen we de extreemste knikkerbaan bouwen. Als jullie hiervoor ideeën/plannen/materialen hebben, zeker meebrengen!

22/12

Kerstfeestje: spel met veel sfeer en gezelligheid samen met de leiding. Meer info volgt nog!

23/12

Kerstspel. Vanaf 10u is het kerstspel voor alle leden. Neem zeker 3 euro mee voor overheerlijke koffiekoeken en chocomelk. Aangezien jullie het spel moeten maken, spreken we reeds om 9u30 af op de Chiro om alle voorbereidingen te treffen.

30/12

Gezelschapsspelen en nieuwjaarsreceptie + Secret Santa. Neem allemaal een cadeautje mee voor elkaar van maximum 5 euro. Je mag alleen nog niet weten voor wie het cadeau zal zijn, die naam komen jullie immers pas de dag zelf te weten. Spannennnddd!

Leiding aspis

aspis

website: chiroheffen.be | e-mail: leiding at chiroheffen.be | design: Dorien & Thomas

Aspi's Keti's Tito's Rakwi's Speelclub Petoeters