Ga naar de nieuwtjes pagina Informatie over o.a. de verhuur Like us op de facebookpagina Onze oudleidingsvereniging Heffen-af stelt zich voor Ga naar ons grote fotoboek Onze leidingsploeg Wat staat er de komende maand op de agenda Bekijk van alle afdelingen hun programma

 
 

BIVAK! ( woensdag 21 juli - zaterdag 31 juli )

UPDATE 26/06/2021: 

Het geupdate kampboekje en alle info vinden jullie in je mailbox!

Bij vragen kan je ons steeds contacteren. 

 

UPDATE 12/05/2021:

De kans is groot dat we in bubbels van 100 op kamp kunnen! Yess!

De grote lijnen blijven hetzelfde. 

Het definitieve plan met bubbelindeling, veiligheidsmaatregels, de basisprincipes,... communiceren we eind juni! 

 

MAIL 27/04/2021

Dag liefste Disneyfiguren,

Bij deze het kampboekje!! Joehoee.

In het kampboekje wordt alles van A tot Z besproken.

Vorige week werd een voorlopige uitspraak rond jeugdkampen gedaan. Yess, zo konden wij vroeger dan verwacht beginnen organiseren.

Het plan:

De inschrijfavond op 30/06 zal digitaal verlopen. De skypelink sturen we nog door. (Meer info over de uren etc in kampboekje.)

De aankomst op 21/07 zal via een kiss and ride-systeem verlopen per bubbel. (Meer info in kampboekje). Broers en zussen moeten op het tijdstip van de jongste afgezet worden. Keti’s en Aspi’s gaan waarschijnlijk met de fiets, indien de regels het toelaten.

De bubbels:

Bubbel 1: Petoeters, Speelclub, Rakwi

Bubbel 2: Tito, Keti, Aspi

Bubbel 3: Keuken

 

Elke bubbel zal eigen sanitair hebben, heeft een eigen ruimte in de eettent, eigen slaaptenten,…

Let op: broers/ zussen/… uit een andere bubbel kunnen dus geen kledij, toiletzak,.. uitwisselen.

We zullen zorgen dat er tijdens het spelen een maximale spreiding is door alle ééndaagses op een andere dag in te plannen en de andere groepen te verspreiden over het terrein en het bos.

De oudste groepen gaan dit jaar dus niet op tweedaagse, een grote trekrugzak van 40 liter is dus niet verplicht. Wel een goede stevige rugzak waarmee je één dag goed kan wandelen kunnen we voor alle leden sterk aanraden.

Het kamp:

Het kamp zelf zullen we zo goed mogelijk organiseren en zoveel mogelijk laten gelijken op ‘normale’ kampen. Dat betekent dus met een kampvuur, bezinning,.. Het enige dat anders zal zijn is dat we een paar meter meer afstand moeten houden en iets vaker onze handen moeten wassen. Valt best mee hé?

Zoals eerder gezegd zullen we allemaal op een andere dag op ééndaagse gaan, zullen we vaak in het bos spelen en altijd buiten zijn. Neem dus zeker aangepaste kledij mee!

 

De terugkomst:

De petoeters en speelclubbers zullen op zaterdag 31/07 rond 13 uur aankomen in Heffen.

De andere groepen komen rond 18 uur aan in Heffen.

 

De slotformatie:

Aangezien we er al vrij zeker van zijn dat we op 31/07 niet alle ouders zullen mogen ontvangen op het terrein voor een traditionele slotformatie, zal de slotformatie opnieuw digitaal georganiseerd worden (zonder leden). Dit op 1/08 de link en het uur volgen nog!

 

Het dagoverzicht in het boekje klopt dus niet helemaal; de ééndaagses zullen niet op 25/07 plaatsvinden alsook elke bubbel zal dagelijks zijn eigen afwas moeten doen. (ouders van de kleinsten: laat ze thuis gerust al eens oefenen zodat het op bivak een beetje vooruit gaat ;))

Dit jaar mag uitzonderlijk iedereen mee op kamp, maar vanaf volgend jaar zullen we zeer streng toezien op de aanwezigheden en moet je dus minstens 50% van de zondagen gekomen zijn en voor eind maart ingeschreven zijn om mee op bivak te mogen. Dit doen we met de beste bedoelingen om het zo aangenaam mogelijk voor iedereen te maken. Daarom vermelden we het nu al.

Vergeet vervolgens niet dat moesten de regels over reizen hetzelfde blijven, dat de quarantaineperiode na een reis naar een rode zone moet gerespecteerd worden! Een negatieve test betekent niet dat je uit quarantaine mag. Breng ons kamp dus aub niet in gevaar.

Verder hebben we beslist dat iedereen de volledige tien dagen aanwezig moet zijn op kamp. Later toekomen of vroeger vertrekken is dus niet mogelijk, dat zou opnieuw het organiseren te moeilijk maken.

Voor de kleinsten begrijpen we dat tien dagen van huis zonder een chiroweekend als voorsmaakje een enorm grote stap is. Tien dagen is lang, maar geloof ons, op het einde van het bivak zullen ze hoogstwaarschijnlijk zeggen (met hele kleine oogjes) dat ze gerust tien dagen langer willen blijven. We kunnen jullie vertellen dat wij er alvast alles aan zullen doen om hen de beste tien dagen van het jaar te bezorgen!

Gaat je kleine spruit voor de eerste keer mee? Kijk dan zeker eens op de site in het tabblad fotoboek. Daar heb je een mapje ‘bivak’ (wachtwoord: chiroheffen2801). Zo kan je alvast de sfeer opsnuiven en bekijken hoe een tentenkamp eruitziet en hoe fel daar geravot wordt! Let op: na te lang scrollen kan u een overdosis aan lachende gezichten hebben ;).

Vervolgens zeker de medische fiche afdrukken (zie bijlage) en bij onze VeeBee in de brievenbus steken. (Steenweg op Heindonk 89). Liefst zo snel mogelijk natuurlijk, de einddatum is 25/06. Ook de betaling moet gebeurd zijn voor deze datum. Als je inschrijving niet in orde is tegen 25/06, dan kan niet mee. We moeten zien dat we het volledig georganiseerd krijgen met de bubbels etc.

 

Indien jullie tijdens onze examens toch heel belangrijke algemene vragen hebben, mogen jullie onze VeeBee’s contacteren ([email protected]) .

Vergeet zeker niet de melkflapjes en barcodes mee te brengen de laatste zondagen voor de examens! Als je er nadien nog verzamelt, mag je die in de brievenbus stoppen.

 

Ten slotte een snelle reminder: wil je een nieuwe T-shirt/ trui/ pet/…, vergeet deze dan niet op tijd te bestellen. Enkel zo kunnen we garanderen dat iedereen tijdig een volledig uniform heeft. Vanaf de Speelclub is een chiroshort of rok verplicht. We hebben nog een kleine stock tweedehandskledij, vraag er gerust naar op zondag. Heb je zelf nog een te kleine broek of rok, die mag je altijd meebrengen. Op die manier lengen wij onze stock aan. (tip: schrijf er na aankoop meteen je naam in, iedereen draagt namelijk hetzelfde…)

 

Veel plezier met het kampboekje!

 

Tot snel,

De leiding

 

 

Wat staat er nog op het programma:

2 okt 2021: keukenetentje

29 okt 2021 - 31 okt 2021: Oktoberfesten

Beste Heffenaren, chiro-ouders, sympathisanten

 

Op 29 en 30 oktobe ...

lees meer

5 nov 2021: Heffen-af: Halloweenfeestje

3 dec 2021 - 4 dec 2021: Heffen-af: dropping

8 jan 2022: Heffen-af nieuwjaarsreceptie

5 mrt 2022 - 6 mrt 2022: EETDAGEN 2022

22 apr 2022 - 24 apr 2022: PAASWEEKEND

 

Verhuurkalender: De kalender die je hier ziet geeft aan wanneer de chiro bezet is. Op deze dagen is het dus onmogelijk onze chiro nog te huren.
Meer info over het huren van onze lokalen vind je op de "informatie" pagina onder de rubriek "te huur".

website: chiroheffen.be | e-mail: leiding at chiroheffen.be